Prizmanet
email jelszó  
  regisztráció   elfelejtett jelszó   email
Heti kérdésünk

Ha újra lenne Budapesti Autószalon, amely az egyes márkák jelenlegi kínálatát mutatja be, elmenne-e?

Korábbi szavazások
eredményei »

 

Szépségverseny

 

Melyik a legszebb felni?

A nagy sikerre való tekintettel ismét felniszépségverseny, újabb csodákkal! 

Nem hisz a szemének?

2010. május 23.  
Nem hisz a szemének?
Szemmel kormányozható autót fejlesztettek ki német tudósok.

A mobiltelefonnal vezethető autó után, sikeres teszteléseken van túl az a berlini Szabad Egyetem kutatói által megalkotott gépjármű, ami szemmel kormányozható. A gépjármű vezetője egy szemmozgást figyelő szenzorokkal felszerelt sisakban irányítja tekintetével a csodajárgányt. A tesztelés során egy a szemmozgást követő technológiával ellátott Dodge Caravan típusú gépjárművet használtak, amely sebessége elérte az 50 km/h-t is. 

Annak érdekében, hogy a sofőr tekintete kizárólag az útra, illetve a követendő autóra koncentráljon - és ne vonja el semmi a figyelmét -, a tesztelést a szabad ég alatt egy már bezárt tempelhofi repülőtéren végezték.

Micsoda szerencse, hogy nem a zsúfolt Andrássy úton tették mindezt, ahol a járdán sétáló csinos nők láttán a férfi sofőr komoly balesetet is okozhatott volna azzal, ha elkalandozik az útról a tekintete. Jelen megoldás alkalmatlan arra, hogy a hétköznapi forgalomban, ahol különböző ingerek érik a sofőrt, ott biztonsággal használják, de ígérjük nyitott szemmel járunk és beszámolunk a Prizmanet olvasóinak, ha további fejlesztésekkel tökéletesítik a módszert.

« Vissza

 

 
RSS hírcsatorna
 
PatroNet CMS